Hike och julbord

Cuthberts bjöd med mig och Theo på en hike i Australiska alperna veckan innan jul med deras familj och en annan. Målet var att vandra ca 90 km och besöka Australiens 12 högsta toppar på fem dagar, för att sen dra ner till värmen o fira jul och slappa.

image

Tjuvstartade lite dagen innan vandringen med att testa på downhillcykling med Tara och Zoe i slalombacken vi sen skulle traska upp för. Stört kul med mycket hopp och kurvor.

image

Väl uppe på berget var det lite kyligare men fint väder, och dagarna gick åt till att vandra, äta, simma i fjällsjöar och dricka rödvin tills man somnade gott i tältet när solen gick ner.

imageimageimageimageimageimageimageimageimage
Efter nästan tre veckors löpvila hade min vad blivit bättre och jag kunde därför göra härliga löpturer på fjället. Så gött att springa igen!

image

Blev dock lite väl kaxig en gång när jag skuttade mellan stenblock i en nerförsbacke, halkade till och gjorde en regelrätt faceplant. Lika glad för det, men mitt öga svullnade upp rejält kommande dagar. Kände mig som quasimodo
och dolde min fula nuna när vi mötte folk för att inte ge barnen mardrömmar.

imageimage
Efter fem dagar avslutade jag och Paul hiken med ett 8 km backrace bara uppför. Krämade ur de sista krafterna ur kroppen och gjorde oss redo för att slappa och äta julbord.

Åkte ner till en riktigt lyxig lake resort med paddling, golf, spa, gym och tokfina mtb-spår.

image

Kändes mer som midsommar än jul, men den riktiga julstämningen infann sig den 25:e när alla öppnat sina julklappar och vi slog oss ner runt det fullproppade långbordet. Fanns all möjlig mat att välja på, med en saftig julskinka i mitten.

image

Kändes nästan som hemma, saknade bara snapsvisorna och släkten. Fick duga med ett skypesamtal. Tydligen ingen snö i Sverige heller.

Nu blir det hem och snabbt packa om för xmas 5-days. Går in för seger.

God jul!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s