100% mountainbike

Sen jag slutade löpa pga smärta har jag istället gått all in för mountainbike. Jag är lite ”allt eller inget” och tyckte det var skönt att släppa orientering och löpning helt och hållet när jag ändå var skadad.

Det började med att familjen Cuthbert bjöd med mig ut o testa single tracksen vid Stromlo (videolänk) när de hörde att jag var skadad. Familjen är nog den skönaste jag träffat och alla är grymma idrottare. Jag lärde känna dem genom dottern Ella, som också orienterar. Hennes storasyster Zoe är mountainbiker, och bäst i Australien i sin ålderklass. Farsan Paul är helgrym ultralöpare, som springer 100km-lopp om helgerna och vinner de flesta han är med i.

Mamman Tara har vart med och kört mycket mtb, där hon oftast vinner sin veteranklass, men på väg hem från en träning slank det ur henne att hon varit med i X-games i klättring!? Typ extremsporternas VM.

I alla fall kastade jag mig rätt in i mtb-världen och hängde med på min första småtävling samma vecka. Kraschade och fick en blåtira under uppvärmningen och kände direkt att detta var min grej. Bara upp på cykeln o köra vidare.

australia december 002

Innan ögat blev blått

Samma helg ställde jag upp i ett 3 hour race i Kowen som gick väldigt bra. Är ju långt efter tekniskt men har konditionen, så passerade fler o fler ju längre tiden gick. I mål efter 60 km, trött men lycklig.

Sen var det bara ut och mata timmar i Majura, precis där jag bor, och bli så bra jag kunde för nästa helgs tävlingar.

australia december 026

Denna helg var det Nationals, som är en av de absolut största tävligarna i landet. Var för sent att anmäla sig till huvudtävlingen så åkte dit o hejade på Zoe och Jack som jag tränat mycket med sista veckan.

australia december 049

Fin dag i solen på cykeln

australia december 017

Nästa dag var det en plojtävling på samma ställe, där jag vågade ställa upp i C-klassen av A. B och C. Massa varv på en kort publikvänlig bana med en brant stigning i början. Efter en hård kamp mot Tony Tucknott som är en riktig välkänd veteran så lyckades jag spurta hem segern!

Blev intervjuad o fick medalj. Fett!

Fullständig tävlingsrapport från funbeat här.

australia december 075

Sen var det bara ut och nöta igen på måndagen. Härlig långtur där jag träffade på en galen norrman som jag körde med i tre timmar. Vi stötte på en livsfarlig brown snake som jag höll på att köra över, och en slapp och trött ödla som låg o chillade på stigen.

12399057_10205261882971465_942996904_n

Till middag blev det kängurustek, och lite hallon från trädgården.

NEW WESTON AND JOHN KNIGHT 042  australia december 070

Hörs!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s