En månad down under

Har nu spenderat fyra härliga veckor i Australien och längtar inte hem än.
När jag kom i slutet av Oktober blev jag varmt välkomnad av min kontaktperson David Poland som är den som arrangerat alltihop. Tillsammans med fransmannen Theo har jag i November fixat träningar, läger och chipskvällar åt juniorer och seniorer i klubben. Det har varit sjukt uppskattat av löparna, men lärorikt även för mig att fokusera på att lära andra istället för att vara instängd i min egen lilla träningsbubbla hela tiden.

Har också hjälpt till med en del skolorienteringar/skolmästerskap dit det kommer hundratals ungdomar. Bra för att rekrytera folk till sporten.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jag och Theo bodde i två olika familjer de första veckorna där vi fick all mat lagad och blev otroligt väl mottagna. De är väldigt gästvänliga här nere och tar emot en som om man var deras egen avkomma. Så fram till nu har det bara varit att jobba, träna och leva loppan om dagarna.

För två veckor sedan fick vi dock ett erbjudande av en annan orienterarfamilj att låna deras hus medan de är i Sydafrika i 2 månader. Så nu sitter vi här i en villa precis i kanten mellan staden och Mount Majura där många förmiddagslöpningar spenderats.

Har redan hunnit lära känna många sköna människor, och hängt mycket med Matt Doyle som sprang JVM i somras och pluggar här i Canberra. Eftersom jag inte har så mycket jobb att göra och han har rätt slapp inställning till plugget har vi mycket tid att bada, träna o göra annat skoj här i det varma vädret.

Även fast det bara är försommar har temperaturen redan varit uppe över 35 grader några gånger. Tufft att träna mitt på dagen, och varmare kommer det bli, men väldigt skönt att slippa novemberslasket i Sverige.

john knight 2103

Ragnar 2.0 – mitt nya åk

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s