Två silver på hemmaplan

Eftersom jag ska resa runt en del i vinter tänkte jag att jag kanske borde tjäna in lite extra pengar tills jag åker. Traskade ner till syrrans skola och frågade om de behövde vikarie i låg- eller mellanstadiet. Det behövdes tydligen, för jag fick börja jobba redan nästa dag. Så senaste två veckorna har jag jobbat rätt mycket. Tyvärr är ju ca 40% av ungarna snoriga och snuviga och vill hela tiden kramas och klättra på mig så lyckades dra på mig nån skit till Lång-SM.

Kände mig inte sjuk utan sprang kvalet, var helt ur slag och 4 minuter efter i mål. Fortfarande inga sjukdomssymptom så startade i finalen ändå. Körde på som vanligt och vid trean kom en backe där jag knappt kom upp. 84% mustig och däfven kropp som Bjöppa skulle sagt. Benen var sura och motvilliga så jag bestämde mig för att gå hem och kurera mig till medel och stafett veckan efter.

Förkylningen bröt ut lite smått måndag tisdag men gick över snabbt. Joggade ett pass Torsdag och kände mig frisk men ringrostig. Medel-SM med kval och final var en plåga att ta sig igenom. En frisk kropp och högt flås, men tung som satan och långt ifrån min fysiska kapacitet efter en sjukdomsvecka. Med perfekt orientering räckte det ändå till ett silver en minut bakom Jens.

Medel-SM 1

Medel-SM 2

Medel-SM 3
I stafetten levererade Axel och Martin grymma insatser och la upp för smash för mig på sista. Gick ut stenhårt precis bakom IKHP och med Imark från tullinge strax bakom. Låg i tät fram till varvning där Imark kom upp och nosade. Var en stenhård fight mellan oss två sista varvet om vem som fick ligga först, och det hela gjordes upp i en rafflande spurt om guldet. Men den som tog hem det var ingen av oss, utan outsidern Albin Axelsson från IKHPs andralag som nästan bortglömd glidit med i rygg från kontroll 1. Dundrandes ut på ängen fick han sista kontrollen först, och höll undan för oss in i mål. Perfekt taktiskt lopp av Albin och en imponerande spurt.

Stafett-SM

Jag höll Imark bakom mig och fick nöja mig med ännu ett silver den här SM-helgen. Med en bättre uppladdning utan sjukdom hade det kanske blivit finare valör på medaljerna. Hade varit kul med ett resultat på Långdistansen också.

Bara att ladda om för JEC i Tyskland om ett par veckor!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s