Padjelantaleden dag 4

Idag har varit en tuff dag för mig då jag dragits med någon kortvarig magsjuka, troligen matförgiftning. Vaknade upp under natten med feber och var tvungen att spy ett par gånger och sov endast någon ynka timme. Jag misstänker att det var samerna som försökte förgifta mig med sin rökta fisk, eller att jag lyckats få i mig nån skit genom att dricka ur fjällbäckar.

I alla fall var jag riktigt risig på morgonen, men vi var tvungna att ta oss ner till Akka för att hinna med båten över sjön till Padjelantaledens slutstation Ritsem. Klämde i mig två alvedon, och så blev det tre timmars lugn promenad istället för den tänkta löpningen. Vi nådde fram i tid och hann med båten.
IMAG0534
Mustig på feberpromenad

Kan stolt säga att vi nu tagit oss igenom hela Padjelantaledens 140 km på 3,5 dagar och nu nått Ritsem där det faktiskt finns elektricitet och rinnande vatten. Vi planerade ju att fortsätta in på Kungsleden ända upp till Abisko, men med tanke på mitt tillstånd skulle det vara dumt att fortsätta, så jag och Jens tackar för oss och fyra underbart fina dagar här uppe i norr. Vill man ha en grym löpupplevelse rekommenderar jag svenska fjällen. Otroligt fina vyer och betydligt löpvänligare än alperna.

Ska bli skönt att komma tillbaka till civilisationen. Bjuder på en favorit i repris.
.IMAG0436

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s