Padjelantaleden dag 1

Eftersom både Jens och jag har varit sjuka precis innan vi drog iväg ville vi kicka igång lite lugnt och komma in i löpningen. Vi planerar att springa runt 40km per dag men började idag med en löptur på blygsamma 32 km.

image

Vi tog många pauser längs vägen och märkte att det inte var så lätt att ta sig fram som vi tänkt oss. Otroligt mycket sten på de knöliga och slingriga stigarna slöade ner kilometertiderna ordentligt. Dessutom gör vår packning att det går betydligt långsammare än våra vanliga distanspass. Totalt blev den effektiva tiden på strax över 4h.

image

Framme i stugan i Såmmarlappa utan elektricitet eller täckning fick vi hugga ved och elda i kaminen som man gjorde förr. Lite härlig känsla att vara helt avskärmad från civilisationen. Kan rekommendera filmen Into the Wild för en snubbe som tog det några steg längre. Inspiration.

image

Dagens höjdpunkt var när jag i slutet av passet stod på huk ut över en ganska djup fjällbäck och drack. Trött och lite vinglig som man kan vara efter efter ett par timmars löpning så tappade jag balansen och fick framåtvikt. Flög bak med armarna för att hitta nåt att hålla i mig i och fick grepp om en stadig sak så att jag återfick balansen. Jens vek sig dubbel då jag fått in en fullträff i skrevet på honom. Dagens ros går därför till Jens juveler som höll mig torr i tuffa tider.image  image

I alla fall ska vi krypa ner i sängarna nu och ladda för morgondagen. Då väntar en etapp på 42 km upp på fjället där STF-stugorna byts ut mot samestugor. Ett marathon svagt uppför alltså. Skön miljö att göra debut på maran. Siktar på under 2h. 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s