Padejlantaleden dag 2

Gårdagens etapp var rätt knölig och enformig i täta fjällbjörksskogar. Idag sprang vi endast 8-10km i de snåriga och steniga buskagen innan vi äntligen nådde upp till fjället. Strålande sol hade vi också idag så humöret var på topp.Dag 2

Vid lunch stannade vi vid en samestuga och åt nybakat bröd med renost innan vi började ta den tuffa stigningen upp mot touttarstugorna. Det tog sin lilla tid men väl uppe följde 26 kilometer av njutning på en stor platå med massa småsjöar. På kartan såg det ut att vara ganska platt men med 20 meters ekvidistans så var varje kurva ett mindre berg.
IMAG0484
Dag2

Otroligt fina vyer, och relativt bra stigar, men något lerigt i slutet. Sista 5-6 km kunde jag inte riktigt njuta då jag var stört trött efter över 5,5 h aktiv tid. Totalt var vi ute i 10 timmar men då inräknat lunch- och drickapauser.IMAG0488IMAG0490

Väl framme i Staloloukta tryckte vi i oss bullens pilsnerkorv och gräddsåsade köttbullar då det är det finaste man kan komma över här. Konserver och frystorkat är vad som bjuds, men vi trycker i oss allt vi får tag i efter våra marathonlöpningar.
Inga känningar än, får fortsätta framåt i lugn takt så kanske det kan gå hela vägen till Abisko.

Godnatt!

IMAG0508

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s