O-Ringen

Nu minns jag igen varför O-Ringen är årets höjdpunkt. En tävlingsvecka i Borås med 17 000 andra orienterare kan inte bli tråkig. Åkte ner med målet att ha kul och träffa skönt folk, vilket jag verkligen lyckades med. Slog upp mitt tält i det danska lägret där jag vet att det alltid är bra drag. De är ett gäng runt 30 st danskar som årligen åker till Sverige för att uppleva O-Ringen och det är så jag lärt känna dem de senaste åren. Alla är mellan 16-22 år och vissa av de är riktigt duktiga orienterare med JVM-medaljer, medan andra inte har rört en orienteringskarta, utan bara är där för atmosfären och för att festa.

Oringen 3

Det blev många fina kvällar vid lägerelden, och danska lägret var det självklara stället för alla mina svenska kompisar att komma och hänga efter tävlingarna. Sista kvällen samlades över 300 pers på gatan utanför vårt läger för att fira att veckan var över. Härlig stämning.

Tävlandet gick över förväntan! Jag har inte förberett mig något särskilt för O-Ringen utan tänkte bara ta veckan som den kom. Har inte tränat optimalt efter JVM utan mest gjort de jag känt för, så den fysiska formen var väl inte riktigt så bra som den kunde varit. Men jag lyckades ändå göra fem stabila lopp som räckte till en total tredjeplats i den benhårda internationella konkurrensen. Kan inte vara många gånger det hänt att alla i topp 6 är från olika länder. Kul för sporten!
Skärmavbild 2015-07-26 kl. 10.04.16
O-RingenO-ringen 2

Ett svar till “O-Ringen

  1. Tjena Emil. Om du räknar att Björn representerar Danmark var det faktiskt sju nationaliteter topp 10 på 5-dagars. Kul blogg som spridit sig ända till Indien.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s