Mitt sista JVM

JVM 2015 i Norge har varit mitt mål väldigt länge och nu är det över. Inte helt nöjd med min insats, men en otrolig vecka som jag kommer minnas länge.

Först ut var sprinten som gick i en ganska brant bebyggd sluttning och såg ut att kunna bli rätt rolig. Det var en solig dag med temperatur runt 28 grader, och jag startade strax innan klockan två på eftermiddagen. Gick rätt hårt men tog kassa vägval och tappade en del tid. Låg ändå jämnt med några av de andra svenskarna in till varvning men tror att jag öppnade för hårt. Efter varvningen får jag någon sorts blackout och springer 90 grader fel. Vet helt plötsligt inte vilken kontroll jag ska till och traskar runt förvirrad tills jag plötsligt står på en tomt där en tant sitter o läser tidningen. Får syn på Anton Kuukka och tar mig runt resten av banan bakom honom.

Skärmavbild 2015-07-17 kl. 12.10.21 Skärmavbild 2015-07-17 kl. 12.10.36
GPS Sprint

Helt utslagen i målet, fick hjälp av Fredrik med kalla handdukar o vatten, men var helt borta i huvud och kropp. Gick i alla fall och diskade mig själv. Bara att försöka återhämta sig så gott det gick och sen ladda om för medeldistansen.

Tog mig igenom kvalet stabilt i betydligt skönare löpväder (regn och 12 grader..). Laddade ordentligt för finalen och planen var att köra på lite hårdare än kvalet. Gick väldigt bra, och låg 2:a efter drygt halva loppet, väldigt jämnt med Erik Andersson. En liten miss på 20 sekunder och jag varvade som 3:a efter finnen Olli och Erik. På sista varvet höll jag helt enkelt inte ihop det och gjorde ett misstag i ett grönområde som kostade mig ca 1.20 och bronsmedaljen. Slutade 7:a i den hårda konkurrensen. Sjukt häftigt att Erik bärgade hem silvret, och känns skönt att någon av oss grabbar från Eksjö lyckades. Hade dock varit häftigt att stå med honom på prispallen efter att ha tränat nästan varje pass ihop senaste året. Besviken att jag inte höll i hela vägen men samtidigt mycket bra att ta med sig till långdistansen. En sjundeplats på VM är trots allt inte fy skam, men jag ville mer.

JVM bild3Skärmavbild 2015-07-17 kl. 11.59.54

GPS Medel

Lången var tuff, kuperad och 70% myrlöpning. Spände bågen och gav allt jag hade från start. Låg länge med i striden om medaljerna, men ett gäng dåliga vägval och runt en och en halv minuts misstag gjorde att jag gled ner i fältet. Blev otroligt trött in mot varvningen och tappade stadigt tid mot finnen som gick som en maskin. Det är otroligt hård konkurrens på ett JVM, och är man snäppet svagare fysiskt så har man inte råd med misstag eller dåliga vägval.JVM bild1Skärmavbild 2015-07-17 kl. 12.08.08
Jag slutade ändå på en respektabel 11:e plats, dryga minuten från topp 6 men hela 4.30 från segern som återigen gick till Olli Ojanaho. Hade såklart siktet inställt högre och är besviken att kroppen inte kändes bättre. Tredje bästa svensk idag efter grymme Simon Hector som tog silver och debutanten Simon Imark som slutade på en fin femteplats.

GPS Lång
JVM bild 2   IMG_7528

Stafett återstod och jag fick förtroendet att springa förstasträckan i förstalaget med Erik A och Simon H. Var sliten efter en hård tävlingsvecka men otroligt taggad och redo att klämma ut de sista krafterna ur kroppen. Öppnade hårt och tog kommandot ut på första varvet. Låg i ledning i princip ända fram till varvningen där Topi Raitanen för Finland kom upp och hetsade. Han är en löpare av klass och gjorde som 17-åring 8.35 på 3000m. Han tryckte på rejält ut på sista slingan och när vi kom in i skogen tappade vår lilla klunga honom ur sikte. Körde på så bra det gick in i mål och växlade som 2:a. IMG_7469IMG_7490

Erik gjorde ett stabilt lopp men släppte förbi Norge som sedan Simon fick jaga. Simon sprang fort som vanligt och våra insatser räckte till en tredjeplats i stafetten. Otroligt skönt att få ta medalj med de här grabbarna och avsluta veckan bra.

IMG_7521 JVM brons

Är sammanfattat besviken över mina individuella resultat med en sjundeplats som bäst. Siktade högre och kunde gjort vissa saker bättre, men är ändå nöjd att få åka hem med en bronsmedalj i stafett. En otrolig upplevelse att vara med på ett JVM och en toppenvecka i övrigt. Avslutade veckan med fotbollsturnering där vår stjärna i målet Mats Troeng inte släppte in ett enda mål. Självklart levererade vi som vikingar också på banketten.
IMG_7532IMG_7534
IMG_7523    IMG_7428

När jag skapade bloggen var tanken att skriva om min uppladdning mot JVM, och nu när det är över vet jag inte om jag kommer skriva och uppdatera så mycket framöver. Vi får se hur sugen jag är. Nästa vecka är det i alla fall dags för O-Ringen i Borås där målet är att verkligen njuta av en vecka med bra vänner, mer än att satsa hårt på tävlingarna. Hoppas Sveriges regnigaste stad kan bjuda på lite solsken.

Bilder: Lars Rönnols och Sara Hagström

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s