Finland, Norge och Österrike

Var rädd att det skulle bli tomt när jag flyttade hem från Eksjö, men har haft så fullt upp att jag knappt hunnit märka att jag har sommarlov. Det första jag gjorde när jag kom hem var att dra på mig en liten förkylning. Brukar lätt bli så när jag haft en intensiv period och sen kommer hem och slappnar av. Skippade därför klubbens träningsläger i Finland innan Jukola och lät kroppen vila några dagar extra.

Tog sen finlandsfärjan med resten av orienteringssverige på fredagen och kom fram på tävlingsdagen. Hade tagit kål på förkylningen med ingefära och vitlök och var redo att springa en nattsträcka för laget. Gick helt okej, men var ju inte i toppform efter endast ett par joggar dagarna innan. Gustav och Ruslan levererade ordentligt och laget slutade som 24:a av drygt 1500 lag. Finns mer att hämta, och topp 15 är inget orimligt mål för kommande år.

Det roligaste med helgen var när Calle Wissinger dök upp på Jukola. En skön snubbe som vi lärt känna i Eksjö som aldrig orienterat. Han bestämde sig för att haka på oss över helgen för att se hur en orienteringsstafett gick till och testa på den mytomspunna båtresan hem. Tror han blev nöjd.
IMG_7110

Jag själv missade båtresan och flög istället direkt från Helsingfors till Oslo för att åka med JVM-truppen på förberedande träningsläger i Rauland. Spenderade några fina dagar på norska fjäll och finslipade på detaljerna inför mästerskapet som går av stapeln i början av Juli. IMG_7167IMG_7168IMG_7135

Flög sen hem till Stockholm och sov en natt hemma innan det var dags att packa om väskan för en veckas vistelse i Bad Gastein med Jens R. Hinner aldrig packa upp ordentligt när jag är hemma så tvättar alla kläder och slänger ner de i väskan igen. Står fortfarande sju fyllda väskor i mitt rum från Eksjö. Får väl ta hand om de i Augusti någon gång.

I alla fall så flög jag och Jens ner till Österrike för att ladda mentalt inför JVM i fin miljö, och kanske också få lite höghöjdseffekt på köpet. Byn ligger bara på 1100 meters höjd, men topparna runt om ligger mellan 2400-2600 meter över hafvet. Nu har vi varit här i fyra dagar och planen har varit att spendera så mycket tid som möjligt uppe på höjd för att insupa den tunna luften och kanske få någon effekt av det. Så varje morgon har vi tagit oss upp till något fint berg och sen löpt/vandrat 1h-2h och sedan tagit det launa på ett mysigt berg eller i en fjällstation tills sista liften går ner kl 16.

IMG_7248

Första dagen klättrade vi totalt 1000 höjdmeter på 10km löpning till Stubnerkogel där det var snöstorm och dimma. Vi kände oss som Frodo och Sam där vi lunkade fram på stigarna och bara såg 10 m framför oss i dimman samtidigt som vi flåsade som söndagsmotionärer. Luften där uppe är inte att leka med, pulsen skjuter i höjden vid minsta ansträngning och mjölksyran sprutar bara av att klia sig i skrevet. Mysigt var det i alla fall och när vi till slut kom hem satt det fint med lite bastu och bubbelpool på hotellet.
IMG_7214 IMG_7215 IMG_7224 IMG_7265IMG_7235

Igår var det betydligt finare väder på vår utflykt och jag tror det räcker med att posta lite bilder från dagen. En kul grej var att jag lyckades tappa min väska i en ravin så den studsade sig ner 140 höjdmeter mitt framför ögonen på mig. Tog en kvart att ta sig ner till väskan och min lunchpåse var lagom mosad.

IMG_7299 IMG_7331IMG_7274 IMG_7268
Hittade en fin snöfläck, så tog tillfället i akt att strosa runt naken och köra några omgångar rövslide i backen.
IMG_7333   IMG_7282IMG_7363

Idag tyckte vi kändes det som att vi acklimatiserat oss tillräckligt och vi vågade oss på ett intervallpass på asfalt/grusväg i byn. Sju stycken treminutare svagt uppför och utför blev det. Kändes fint med ett lite hårdare pass och vi var skapligt jämna. Nytt maxpulsrekord för i år med hästlängder, 206 slag per minut under sista intervallen. Jens mumlade något om att höjden kan göra så att slagvolymen minskar men frekvensen ökar av någon anledning. Bra pass i alla fall, och hoppas veckan fortsätter lika bra som den börjat.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s