En helg på hemmaplan

Fredag morgon tog jag tåget hem till Stockholm för att springa 10mila natten mellan lördag och söndag. Hängde på tävlingen hela lördagen och hann med en fin joggtur runt arenan samtidigt som jag hejade på syskonen i ungdomsstafetten. Herrstafetten drog igång vid 21.30 och jag beräknades gå ut runt kl 02:00 på min femtesträcka.

Efter att ha varit social och gjort det obligatoriska ”Hej, hur är det? Hur gick det?” med varenda människa man stöter på på tävlingen så var det dags att få lite vila innan jag skulle upp och springa. Fällde ner sätena i bilen och la ut en madrass så jag kunde få några timmars sömn innan loppet. Halvsov med dubbla sovsäckar och massa kläder tills det var dags att väcka kroppen och pallra sig bort mot tävlingen i nattmörkret. Fick gå ut lite senare än jag trodde helt ensam i ett stort vakuum.

IMG_6670

Min lya i bilen

Öppnade stenhårt på loppet och gick för en bra placering på sträckan men lyckades göra en stor miss redan på första kontrollen och Gaute Hallan Steiwer från Lillomarka gick ikapp. Vi höll ihop ett par kontroller men hade ganska snart olika gafflingar och skildes åt. Såg sen inte en käft på hela banan och tuggade på i stabilt natt-tempo för att inte göra fler misstag. Tycker det är väldigt svårt att pressa sig när man ligger helt solo i mörkret i 12 kilometer och vet att de andra borrar i grupp där framme. Fick också en släng av den klassiska nattmagen och drog bitvis ned på tempot ytterligare. Ett sämre lopp av mig och en medioker laginsats gjorde att vi slutade på 34:e plats. Gustav sprang sjukt bra som vanligt på sistasträckan och plockade in på tätlagen.

Regnet öste ner på arenan under den tidiga morgonen så jag höll mig i bilen och i klubbtältet för det mesta innan det var dags för hemfärd. Kom hem till Nacka runt kl 12 på dagen och somnade som en klubbad säl i soffan. När jag vaknade hyfsat utvilad så hade även solen kommit fram och jag fick tillbaka livsmotivationen som tycktes ha sprungit bort under den sena natten. Blev faktiskt lite sugen på att träna men sparade benen till kvällens aktiviteter.
IMG_6640

Klockan 9 söndag kväll gjorde jag återigen inhopp i mina gamla kompisars fotbollslag i Korpen Stockholm. Sjukt kul att lira de här matcherna där jag har så stor nytta av min snabbhet och kondition. Möter ju oftast småknubbiga före detta fotbollsspelare i olika åldrar som inte är lika snabba i svängarna som i sina glansdagar. Kunde ju runda en eller två på mittfältet men sen blev jag stämplad eller tacklad av de bastanta backarna innan jag kom till avslut. De hade dessutom en riktigt smidig Zlatan på topp som trollade in ett par mål på oss. Blev tyvärr torsk i matchen, men tycker jag gjorde bra ifrån mig trots att jag hade lätt sömnbrist och slitna ben. Fick till ett stolpskott tidigt och gjorde sen assisten på vårt enda mål.

IMG_6654

Nu väntar sängen, och imorgon drar jag tillbaka till Eksjö för ett par dagars skola innan det är dags för nästa runda av Swedish League i Säter!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s