Lång-KM och PPPT

En till skolvecka utan särskilt mycket skola har passerat. Tänkte träna hyfsat hårt under veckan men en liten seghet i kroppen måndag-tisdag gjorde att jag tog det något lugnare. Hade två inplanerade hårda pass i form av lång-km i Eksjö på tisdagen och en deltävling i olgys egna sprintcup Pink Panther Park Tour på torsdagen.

Banan på lång-km mätte 8,5 km vilket på förhand lät som en promenad i parken jämfört med de 13 kuperade kilometer vi möttes av i Åmål. Det blev dock tuffare än jag trodde med mycket sten på marken och en trött kropp. Benen kändes riktigt sunkiga och jag fick kriga för att hålla mig löpandes i uppförsbackarna. Skötte dock orienteringen bra och klarade mig med en liten miss på 30 sek i boet. Gick i mål på tiden 54 minuter vilket resulterade i en andraplats en minut bakom Jocke Andén.

Fick dock däng med hela två minuter av Erik A, men tyvärr hade han råkat springa boslingorna i fel ordning och blev diskad. Synd på resultatet för honom men kul att han verkar vara i bra form! Lite besviken över min egen tunga kropp tog jag med mig Heino ner till sjön i spöregnet för ett straffdopp från hopptornet. Ska ju vara bra för återhämtningen med kallbad och det var faktiskt riktigt uppfriskande.

IMG_6572
Resultat
Karta 

För övrigt lånade jag ut min gamla reservkompass till Björn som inte hade någon. Hade tyvärr glömt bort att anledningen att jag inte använder den längre är att nålen fastnar ibland, vilket Bjöppa märkte ute på banan… Kom på nu att jag också råkade lura ut Helena Jansson med helveteskompassen på en träning hemma hos mig i vintras.
Den fick kasseras efter dagens pass så jag inte skulle råka låna ut den till någon stackare igen.
IMG_6580

Torsdagens PPPT gick jag in rätt hårt för då jag hade möjlighet att säkra segern i totalcupen mot Anton. Gick bra och sprang fort men upptäckte i efterhand att jag sneddat igenom kanten av ett förbjudet(?) grönområde som inte fanns där i verkligheten. Självklart är det kartan som gäller så jag diskade mig själv när jag kom hem. Fick som svar att det slags gröna jag sprungit igenom visst var tillåtet och att jag var godkänd ändå. Konstig sprintnorm på kartan och dålig koll från min sida. Får plugga lite sprintregler innan nästa Swedish League. Glädjande att benen kändes bra igen i alla fall!

IMG_6591

Resultat
Karta

Nu blir det hem till Nacka och ladda inför helgens 10Mila. Vi hörs!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s