Löptest och besök i Falkenberg

I onsdags var det återigen dags för löptestet i Eksjö. En tuff stigrunda på 7km med en del tuffa backar. Har ju känts väldigt bra i kroppen på sistone så hade förhoppningar om att tassa runt banan på en skaplig tid. Hade ju varit skönt att putsa till mitt personliga rekord på 25.36 från i höstas. Kändes riktigt lätt på morgonlöpningen och jag började ladda mentalt för den knappa halvtimmen av självplågan som löptest innebär. Gäller verkligen att vara mentalt förberedd på att pressa sig maximalt.

En halvtimme innan det var dags att pallra sig bort mot skidstugan så byttes solen och den blå himlen ut mot hagelstorm och vindar som kunde blåst omkull en Dolph Lundgren i sina bästa dagar. Blir nog inga rekord idag tänkte jag, men bara 15 minuter senare hade solen hittat fram igen och många började få tillbaka löplusten.

Lufsade ut till skidstugan och kom fram lagom till min start. Öppnade hårt och kände att kroppen svarade riktigt bra. Blev lite passiv mellan 2 och 4 km men tryckte på ordentligt i backen på andra varvet när jag fick syn på Oskar Lundqvist som startat en minut framför. Mjölksyran hade satt sig bra i låren när jag nådde toppen men släppte ut löpsteget och rullade nedför backen o hade halverat avståndet till Lunkan.

Hade ju fått vila lite utför och krämade ur de absolut sista krafterna uppför de sista två backarna. Fortfarande en kilometer kvar, men hade ju en liten sparad reserv av vilja kvar. Minns inte så mycket från sista kilometern förutom att jag var väldigt trött och passerade Lunkpunk nånstans. Gick i mål på nytt personbästa så det smällde om det med tiden 24.48. Fick även heja i mål en Bjöppa i toppform som slog mig med 6 viktiga sekunder. När vi kom hem kollade vi upp den ytterst glamorösa topp 10 All Time High-listan för alla som gått på Eksjö sen det här löptestet infördes. Bjöppen hade lyckats trycka in sig på 8:e plats med en sekunds marginal och petat ut Lindqvist från listan. Tyvärr missade jag med några ynka sekunder. Får se till att springa testet en gång till innan jag slutar. Det var ju trots allt lite småhalt på marken efter hagelvädret.

11198809_10203964821665743_1556196561_n          11186414_10203964811665493_643983446_n

Har också hunnit med en resa till Matilda Martinsson i Falkenberg som fyllde 20 år. Blev en riktigt bra kväll med många gamla Eksjöelever som vi inte träffat på ett tag. Hann med två löpturer längs stranden med både norskt och svenskt sällskap. Härligt att komma bort från Eksjö lite grann och göra något annat.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s