Säsongsstart 2015

Då var det dags att lägga vintern bakom sig och börja förbereda sig för vårens tävlingar. Min kropp har ju svarat väldigt konstigt de senaste 1,5 åren och jag har haft en del toppar och djupa dalar när det gäller den fysiska formen. Men senaste halvåret tycker jag det känts bättre och bättre. Kroppen är fortfarande ganska oförutsägbar, och det kan plötsligt komma en vecka när jag känner mig ”seg” och sur i kroppen utan anledning, men dessa perioder kommer mer sällan än förra året.

Jag öppnade hårt med vinterträningen i höstas, kanske något för hårt. Jag märkte tidigt att min kropp nog inte klarar av de 12-14 träningstimmar som jag hade tänkt, men tjurskallig som jag är blev det ändå en del såna veckor, ofta följda av en förkylning. Det gångna året med överträning och hjärtproblem har tärt en del på kroppen och med den bakgrunden behövde jag lägga mig på en lägre nivå. Jag insåg väl det efter ett tag och fick till en bra vinterperiod ändå med nästan den mängden jag hade tänkt från början. En jobbig influensa i Februari gjorde dock att jag hade tappade två träningsveckor helt och sen ytterligare tre när kroppen knappt svarade på träning. Men har haft ca en månad nu med riktigt bra träning efter det.

Jag har nu senast varit på tre träningsläger. Först i Tjeckien med olgy, sen Strömstad med landslaget och därefter Nyköping med klubben. Att vara iväg med hela olgy är ju alltid sjukt kul och årets läger höll bra klass. Albin gjorde en film som kan ses här. Många ställde upp på årets lägerfrilla också vilket var en ganska snäll variant i år med helrakat nedre bakhuvud. Alltid kul att traska runt i en främmande europeisk stad med fula frillor på hela gänget. Dock slår ju inget förra årets blonderade hår.
IMG_6109       IMG_6135

Den senaste månaden med alla dessa läger har det därför blivit enbart löpning, och ganska mycket av det, vilket faktiskt har funkat utan problem. Kroppen har svarat bra och sista veckan nu har jag känt mig otroligt pigg. Tävlade en del i Påsk med lite stafetter och sånt och det kändes bättre och bättre för varje lopp. På grymnatta och rånäs kändes det sjukt bra. Inte känt den här lättheten i kroppen sen O-Ringen 2013.

Försöker ändå ligga i med träningen nu och inte släppa upp. Det är i sommar jag ska vara bra och jag struntar väl mer eller mindre i tävlingarna nu, även om det är ett skönt kvitto när det går bra.

Hade i alla fall en riktigt go känsla inför Natt-SM och gjorde ett bra lopp som räckte långt. Natt är ändå natt och min teknik var väl avgörande, men jag såg ändå att fysiken verkar hålla bra även på längre lopp vilket är kul.

Karta

Planen nu framåt är att fortsätta träna ganska mycket utan någon större hänsyn till de första Swedish League och 10mila. Brukar räcka att ta 1-2 dagar med lugn löpning innan tävling för att vara skapligt pigg. Tänkte satsa lite extra mot Swedish League i Dalarna sen, då det är den som är viktigast för JVM-uttagningarna, men annars ligger fokus helt på träning och förberedelse för själva JVM i Norge.

Är lite nervös nu för kommande pollenvågen över Sverige då den sabbade en del förra vårsäsongen, men har köpt några nya allergipiller som jag tänkte börja ta nu. Får hoppas de fungerar hyfsat.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s